Kakunkoristelukurssi 12.4.

Tule koristelemaan kakkuja! Leivontataito ei ole välttämätön; luvassa vinkkejä ja niksejä, sekä tietenkin hyvää seuraa!

Näitä tehdään:

Alkajaisiksi tutustutaan erilaisiin koristemateriaaleihin ja niiden tarkoituksenmukaiseen käyttöön (sekä makeat että suolaiset), mukana havaintokuvia sekä onnistuneista että ”ei-menny-niinku-Strömsössä”-tyyppisistä kakuista. Myös kaikki kantapään kautta opitut vinkit ovat jaossa.

Kurssilla opetellaan ainakin: poropeukalovarma ruusu, muottikukkien väkerrys, sokerimassan ja marsipaanin maalaus, kakunpäällisen koristelu pitsikuviolla sekä yrttien hyödyntäminen näyttävyyden lisäämiseksi ja sohellusten peittämisen apuna.

Kurssilla opetellut tekniikat ovat suurelta osin sellaisia, että ne ovat opittavissa vaikka peukalo olisi kämmenen keskeltä jopa kadonnut. Muutama poropeukalovarma koriste tehdään, mutta myös pitkäpinnaisille näpertelijöille löytynee haastetta.

Kurssilaiset pääsevät koristamaan 2 kpl kakkuja mielensä mukaan kurssilla tehdyillä koristeilla.

Osallistujat saavat tiivistelmän vinkeistä, siihen voi halutessaan kirjoitella lisää kurssin aikana. Myös tehdyt koristeet ja siveltimen saa mukaansa kotiin.

Porkkanakakku

Missä ja milloin?

12.4. kello 18.00 Herttoniemessä.

Miten mukaan?

Ilmoittaudu mukaan pe 8.4. mennessä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen siperian.martat(ät)gmail.com niin saat lisätietoja sekä maksuohjeet. Kurssi maksaa 10 euroa simalaiselta, ja 15 euroa ei-simalaiselta.

Osallistujien olisi hyvä ottaa mukaan: kaulin, ”lounassalaatin kokoinen” tupperkippo, kynä.

Kuvien kakut ja kuvat kakuista: Sonja Lavikko

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s