Vaatekaapin kevätsiivous

Siperian Martat pistivät vaatekaappinsa ojennukseen Rinna Saramäen johdolla järjestetyllä Hyvän mielen vaatekaappi -kurssilla.

Jokainen osallistuja tiesi, miltä tuntuu, kun vaatekaappi on täynnä vaatteita, mutta siellä ei ole koskaan mitään päällepantavaa. Käytännössä olisi siis sama, onko vaatekaapissa vaatteita vai vaikka kakkosnelosia – pukeutumisongelmia vaatekaapin nykyinen sisältö ei tunnu ratkaisevan.

Kun vähemmän on enemmän.

Kun vähemmän on enemmän.

Kahden kerran kurssilla askarreltiin oma tyylikartta ja pohdittiin, minkälaisia eri vaatteita eri tilanteet kullakin osallistujalla vaativat. Kuulimme paljon faktatietoa vaatteista ja siitä, miksi yleensä ostelemme vaatteita vaikka emme niillä mitään tee: joku ihastuu kauniisiin tavaroihin ja haluaa omistaa niitä, toinen taas ostaa vähän sinne päin olevan vaatteen siltä varalta, ettei sitä täydellistä vaatetta löydykään ja kolmas haluaa olla ”koko maailman kuraattori” ja säilöä kaikki mahdolliset ja mahdottomat vaateyhdistelmät omassa kaapissaan siltä varalta, että niitä joskus tarvitsee.

Saimme monta käytännön vinkkiä siihen, miten pukeutua järkevästi ja ostaa vain niitä vaatteita, joita oikeasti tarvitsee. 333-projekti, jossa käytetään 33 vaatetta aina 3 kuukauden ajan ja loput laitetaan pahvilaatikossa varastoon odottamaan, on yksi hyvä tapa karsia turhia vaatteita. Ikinä ei kannata ostaa vaatetta vain siksi, että se on halpa. Oma vaatebudjetti kannattaa selvittää, jotta välttyy turhalta rahankulutukselta ostoksilla ja ymmärtää konkreettisesti sen, paljonko turhat heräteostokset oikeasti maksavat verrattuna vaikka teetettyyn, vuosia kestävään vaatteeseen. 14 pisteen säännöllä puolestaan voi helposti tarkastaa, onko oma asukokonaisuus tasapainossa.

Kurssin opeissa on vain yksi haittapuoli: tästä eteenpäin on lähes mahdotonta mennä vain shoppailemaan, koska kun vaatii vaatteelta enemmän eikä suostu kompromisseihin, ei sopivan vaatteen löytäminen ole kovinkaan helppoa ja nopeaa. Vaatekaappisi tosin kiittää, sillä kaiken tämän jälkeen siellä on tilaa ja ennen kaikkea juuri sinulle sopivia vaatteita, joista löytyy aina oikea asukokonaisuus!

SiMa vinkkaa:

Houkuttelevatko alennusmyynnit? Harkitse vielä.

Houkuttelevatko alennusmyynnit? Harkitse vielä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s