SiMa goes jätteet!

Tänä keväänä tarjoutuu ainutlaatuinen tilaisuus tutustua siihen, mitä tapahtuu pääkaupunkiseudun jätteille: minne menee viemärivesi, miten roskista saadaan energiaa?

SiMa pääsee tutustumaan Vantaan Energian jätevoimalaan 25.3. – ja Viikinmäen jätevedenpuhdistamolle 15.4.

Molemmat tilaisuudet ovat maksuttomia – ja niihin voi osallistua myös muut kuin SiMan jäsenet. Voit ilmoittautua molempiin tai vain jompaankumpaan. Huomaathan, että ilmoittautumiset ovat sitovia.

Lisätietoa tutustumisvierailuista alla.

Tervetuloa mukaan!

WP_20150205_003


Sima goes jätteet I
Tervetuloa vierailulle Vantaan Energian jätevoimalaan 25.3. kello 16.00

HUOM! Tämä retki on jo täynnä. Voit kuitenkin ilmoittautua ”jonotuslistalle”.

Tutustumiskierros kestää 1- 1,5 tuntia. Opastus perehdyttää jätteen syntyyn, kierrätykseen ja energiahyötykäyttöön, jätevoimalan tekniikkaan sekä laajemmin jätteestä energiaa -tuotantoon. Kokonaisuus käydään läpi kuvin ja sanoin, pelin, pienoismallin ja ainutlaatuisen äänimaailman avulla sekä lyhyellä kiertokäynnillä voimalaan.

Jätevoimalaan on helpointa saapua omalla autolla. Jos sinulla on auto käytettävissäsi ja voit ottaa mukaan muita marttoja, ilmoitathan tästä ilmoittautumisen yhteydessä. Samoin jos kaipaat autokyytiä paikan päälle, voit esittää siitä toivomuksen ilmoittautuessasi; jo tässä vaiheessa tiedämme, että ainakin muutama autokyyti on järjestymässä mm. Mellunmäen metroasemalta.

Ilmoittautumiset 18.3. mennessä: siperian.martat(ät)gmail.com

Huom! Jos lupaat/tarvitset kyytiä, ilmoittautuminen on ehdottoman sitova.

Saapumisohjeet:

Jätevoimalalle saapuminen omalla autolla

Käyttäkää tullessanne navigaattorissa osoitetta Pitkäsuontie 1, Vantaa. Saapuessanne voimala-alueelle ajakaa oikeanpuoleisinta tietä. Toimistorakennuksen edessä on pysäköintialue. Esittelijämme ovat teitä vastassa henkilöportilla.

Jätevoimalalle saapuminen julkisilla liikennevälineillä

Tikkurilan matkakeskuksesta: bussi numero 62 Hakunilaan. Siellä vaihto bussiin numero 87 Fazerilaan. Kävely Långmosseninkujalle.

Helsingin keskustasta: metro Mellunmäkeen. Bussi 62 Hakunilan suuntaan. Kuussillantieltä kävely Långmosseninkujalle.

Vantaan Energian jätevoimala.

Vantaan Energian jätevoimala.


Sima goes jätteet II
Tervetuloa vierailulle HSY:lle Viikinmäen jätevedenpuhdistamolle 15.4. klo 17.30

Mihin vesi joutuu, kun se katoaa viemäriin? Minne kuuluvat ruoantähteet? Miksi kylppärissä kuuluu olla roskis?

Viikinmäessä tutustutaan Helsingin seudun ympäristöpalveluiden jätevedenpuhdistamoon, joka on Suomen ja Pohjoismaiden suurin. Viikinmäessä puhdistetaan yli 850 000 asukkaan jätevedet. Vierailulla kuullaan HSY:n ja laitoksen toiminnasta ja päästään itse kalliopuhdistamoon maan alle. Vierailu kestää 1,5-2 tuntia.

Puhdistamo sijaitsee Viikinmäessä, ja sinne pääsee helposti julkisilla. Osoite on Hernepellontie 24. Lähimmäksi tuovat bussit 71, 71V, 74 keskustasta tai poikittaisliikenteen 57, 68 tai jokeribussi 550. Toivomme täsmällistä saapumista, sillä portti on avataan vierailijoita varten klo 17.15.

Vierailulle ei tarvitse valmistautua erityisemmin, paitsi kenkien valintaan kannattaa kiinnittää huomiota, sillä kierroksella kävellään noin 1,5 km ja siksi suosittelemme tasapohjaisia ulkokenkiä. Vierailu ei valitettavasti sovellu liikuntarajoitteisille. Turvallisuussyistä puhdistamotiloihin ei voida ottaa raskaana olevia tai alle 12-vuotiaita lapsia.

Ilmoittaudu viimeistään 8.4. sähköpostiin siperian.martat(ät)gmail.com. Vierailulle otetaan 25 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

WP_20150205_005

One thought on “SiMa goes jätteet!

  1. Päivitysilmoitus: SiMa went jätteet! Osa 1. Kahmari | Siperian Martat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s