SiMa paheksui Marttaliittoa

SiMaH otti toukokuussa kantaa Martat-lehden välissä jaettuun julkaisuun ”Askel”. Keskustelua aiheesta voi jatkaa Marttojen nettisivuilla – tai täällä SiMan sivustolla.

4.5.2010

Hei marttaliiton hallituslaiset sekä Martat-lehden toimituspäälliköt,

viimeisimmän Martat-lehden mukana tuli Askel-niminen uskonnollinen julkaisu. Koska marttaliike on uskonnollisesti sitoutumaton, oli Askel-lehden saaminen kotiin suuri yllätys. Lehti sinänsä saattaa olla hyvä, mutta sen lähettäminen Martat-lehden liitteenä ei mielestämme sovi marttojen toimintaan, sillä uskonnollisesti sitoutumattoman liikkeen tehtävänä ei ole toimittaa jäsenilleen tällaisia julkaisuja.

Marttoihin kuuluu paitsi muiden uskontokuntien edustajia ja uskontoa tunnustamattomia, myös marttoja, jotka eivät halua olla mukana uskonnollisessa toiminnassa, omasta maailmankatsomuksestaan riippumatta. Jo Marttaliiton näkyvä osallistuminen sinänsä arvokkaaseen Yhteisvastuukeräykseen herätti kysymyksiä siitä, mikä marttojen suhde kirkkoon on. Askel-lehden jakamiseen on varmasti ollut perusteltuja syitä. On kuitenkin hyvin vaikea nähdä, mitkä syyt voivat ylittää marttaliikkeen omat arvot sitoutumattomuudesta.

—-

Siperian Marttojen hallitus

Marttaliiton hallituksen vastaus 21.5.2010 palautteeseenne Askel-lehdestä:

Arvoisa Siperian Marttojen hallitus,

Kiitämme antamastanne palautteesta Marttaliiton hallitukselle sekä Martat -lehden toimituspäällikölle. Marttaliiton hallitus on päättänyt tehdä yhteistyötä 60 vuotta täyttävän Yhteisvastuukeräyksen sekä Askel-lehden kanssa, koska: Askel-lehden lähettäminen yhdessä huhtikuun Martat-lehden mukana oli osa 111 vuotta vanhan marttajärjestön ja 60 vuotta toimineen Yhteisvastuukeräyksen yhteistyötä. Marttaliitto, Marthaförbundet ja Yhteisvastuukeräys tekevät yhdessä kolmivuotista (2010–2012) ruokaturvahanketta heikoimmassa asemassa olevien lapsiperheiden auttamiseksi Suomessa. Sen avulla marttajärjestön kotitalousneuvontaa kohdennetaan ja laajennetaan apua tarvitseville yhdessä seurakuntien diakoniatyön kanssa. Hankkeeseen kohdistetaan 20 % vuoden 2010 Yhteisvastuukeräyksen tuotosta. Keräysvarojen avulla Marttaliiton, piirien ja Marthaförbundetin kotitalousalan ammattilaiset voivat tarjota kaikkein vaikeimmassa asemassa oleville lapsiperheille ruokakursseja ja kotikäyntiapua. Hankkeen tavoitteena on perheiden arjen sujuvuuden lisääminen ja kotitaloustaitojen kohentaminen. Hanke tukee ammattimaisesti syrjäytymisen ehkäisemistä, arjen hallintaa, perheiden hyvinvointia sekä säästäväisyyttä ja kestävää kehitystä. Askel-lehti on yksi Yhteisvastuun tiedotuskanavista. Yhteistyön avulla tavoitamme 42 000 martan lisäksi 62 000 Askel-lehden lukijaa. Askel-lehden lähettämisen osalta yhteistyö oli kertaluonteista. Martat-lehden mukana jaetussa Askeleen huhtikuun numerossa oli pääjuttu martoista ja Marttaliiton uudesta toiminnanjohtajasta. Marttaliiton hallitus päätti yhdistää jo aiemmin ilmestyneen Askel-lehden numeron huhtikuun Martat-lehden jakeluun. Askel-lehti oli myös kevään 2010 Martat-lehden lukijalahja.

Marttaliitto on poliittisiin puolueisiin sitoutumaton järjestö. Sen arvoihin kuuluvat suomalaisuuden ja kansainvälisyyden arvostaminen, kotien hyvinvointi, yhteisöllisyys, avoimuus sekä luotettavuus. Kiitämme palautteestanne.

Ystävällisin terveisin,

Marttaliitto ry Merja Siltanen, puheenjohtaja 

Marianne Heikkilä, toiminnanjohtaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s