Huikean hieno FAME

SiMa kävi karkottamassa kaamosta upouudessa Musiikkimuseo Famessa. Museossa digitekniikka on isossa roolissa ja vie kävijänsä elämyksellisiin virtuaaliseikkailuihin musiikin maailmaan.

Museo on kompakti, vähän sokkeloinen ja jos kävijöitä on paljon, ahdaskin. Toisaalta se yllätti monipuolisuudellaan. Esillä on suomalaisen musiikin historiaan kuuluvaa esineistöä: löytyy niin Sibeliuksen kesäpuku kuin Aino Actén leninki – mutta myös iki-ihanan Katri-Helenan ikoniset Euroviisuasut, ja Dallapén kadonnut – ja sittemmin siis löytynyt rumpu. Erikoismaininta Reino Helismaan pureksimalle lyijykynälle.

Historiaosiota täydentävät monet virtuaalielämykset: miltä kuulostaa tanssitunti Aira Samulinin kanssa tai haluaisitko olla kapellimestarina Musiikkitalossa? Famessa se onnistuu.

Fame sijaitsee Pasilan uudessa ostoskeskuksessa, Triplassa – ja on siis käytännössä lähes aina auki. Sinne on helppo poiketa vaikka työmatkan varrella (mikäli sen ensin löytää…) – mutta jos kovin innostuu, museossa voi helposti vierähtää tunti jos toinenkin.

Dallapé on muuten Euroopan vanhin yhä keikkaileva orkesteri. Ja AinoActé esiintyy huhujen mukaan Tintti-seikkailussa. Eurooppalaisista vaikutteista huolimatta meille ei kuitenkaan selvinnyt miksi suomalaisen musiikin museo on nimeltään Finnish Musich Hall of Fame eli FAME.

IMG_20191105_184428.jpg

Lisää Famesta: https://musiikkimuseofame.fi 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s